21-04-2024 Els gegants de la Catalunya Nord

A final de juny, mentre d’altres anaven de festes, foc i bruixes, nosaltres posàrem la passa a terres del Pirineu de França a la zona de la Catalunya nord per gaudir dels seus gegant a l’Alta Cerdanya i al Capcir.

Tinguèrem com a base d’operacions una caseta a Formigueres on poguerem gaudir de valent de la seva gent i l’essencia de la flama del Canigó. i posàrem la passa al cim més alt dels Pirineus Orientals, el Carlit (2.921m) i a la serra del Capcir, Pic Madrès (2.459m) i Roc Negre (2.456m).
El primer dia férem una circular per la serra del Madrés des del refugi dels Estagnols.

El Roc Negre és una muntanya de 2.457 metres d’altitud del límit entre les comunes de Censà, Mosset i Noedes, tots tres de la comarca del Conflent, a la Catalunya del Nord.

Als seus peus, al sud-est, es troben els anomenats Estanys de Noedes, cantats al Canigó per Jacint Verdaguer, el Gorg Blau i el Gorg Estelat.

El roc de Madrès de 2.469 metres és el cim més elevat del massís de Madres, i es troba la mateixa carena que el roc Negre.

La Pica del Carlit, és una muntanya de 2.921 metres d’altitud del terme comunal d’Angostrina i Vilanova de les Escaldes, pertanyent a la comarca de l’Alta Cerdanya, de la Catalunya del Nord. Es la muntanya més alta de tota la Cerdanya i de la Catalunya del Nord.

Per pujar al Carlit passàrem per una desena de petits llacs d’origen glacial. La ruta començà al gran embassament de les Bulloses i pujàrem per la zona lacustre fins al coll Colomer, després progressàrem per l’aresta tot fent alguna petita grimpada que el vent va posar la banya a fer-la un poc més difícil, i acabàrem coronant la muntanya més alta de la Cerdanya i del Pirineu Oriental.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

En definitiva, “som Kabretes o què som? !!

Actors:

Alomar, Patri, Pere, Sart i jo mateixa, sa Kabreta Grossa

Kabretes serioses

Un gaudi amb molts de Guaus!!!

Tot comença amb una primera passa