20-07-2024 S’Ull de poll de sa Creueta

Itinerari: Boquer – pas de sa Bretxa – penyal Roig – Morral – coll de la Clo – Font de ses Jonqueres – “Ull de poll de la creueta” – coll de la Creueta – penya del Migdia, mirador del Colomer

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5. (v. nivells de dificultat).

Temps aproximat de l’activitat⌛ : 6 hores. Llargada 🚶‍♀️: 9 km.

Desnivell acumulat aproximat:🔼755 m. 🔽 742 m. Alçada màxima ⛰ 353 m.

Aquesta ruta transcorre per ses contrades de Pollença.

Anàrem a cercar paisatges salvatges i inhòspits de la nostra serra de Tramuntana. La ruta fou intensa.

Des de Boquer ens enfilàrem a la serra pel pas de sa Bretxa, la qual cosa ens va demanar posar molt de seny perquè a dia d’avui es troba molt desfet. Un cop superat, crestejàrem la serra del Morral o d’Albercutx.

Anàrem a cercar el coll de la Clo per posar la vista a la rosseguera de la font de ses Jonqueres i d’allà, qual Kabretes, cercàrem el millor camí per tocar el mar i mossegar s’ull de poll.

Desférem les nostres passes fins al coll de sa Creueta i d’allà anàrem a cercar el pas que ens pujà a la penya des Migdia i ens acostà al mirador des Colomer.

Els paisatges oberts cap el mar i els cingles emblemàtics que tinguérem a l’abast, afegit al tacte de la roca nua i la saladina del mar de ben segur no va decebre a ningú.

Actors: Patri, Antònia, Andreu, Sergio, Ulises, Miquel, Tomeu, Carmen, Patri, Mia, Sart, Maria, i jo mateixa, sa kabreta major.

Tot comença amb una primera passa