26-10-2024 Paret de s’esquena de Porrassar i cresta des puig des Boc.

Punt de trobada 1 – Ocimax, aparcament MediaMark a les 8:00 hores. Punt de Trobada 2Anthony’s (Eroski) Inca, aparcament del Constància a les 8:15 hores

Itinerari: Ermita de la Victòria – coll des Pedregaret – torrent de s’esquena des Porrassar – paret de s’esquena des Porrassar – puig des Boc (343 m) – coll de s’Engolidor – sa Talaia d’Alcúdia (446 m) – pla de sa Talaia – Ermita de la Victòria

Grau de dificultat: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat). Es recomana fer ús del casc per evitar la caiguda de pedres.

Temps aproximat de marxa efectiva : 5 hores. Llargada: 7,2 km.

Desnivells acumulats aproximat: 🔼 752 m. 🔽 744 m. Alçada màxima 449 m

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com tot indicant nom i llinatges i número de mòbil del/s participant/s, abans de divendres 25 d’octubre.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és logo_kabreta_floreta.png

Tot comença amb una primera passa!

Aquesta ruta transcorre per ses contrades d’Alcúdia

Anirem a cercar paisatges salvatges i inhòspits de les muntanyes i penya-segats d’Alcúdia. La ruta, sobretot en el tram de pujada, és intensa i farem ús de la grimpada amb majúscules.

Començarem a l’ermita de la Victòria, pel camí que s’empra per pujar a excursions clàssiques de la contrada.

Davallarem ben a prop del mar seguint la torrentera.

En arribar vora mar, ens girarem en rodó per encarar l’esquena des Porrassar en tota la seva magnitud. Un cop aconseguit l’objectiu ens permetrem fer les crestetes que ens duran fins al puig des Boc.

La tornada la farem per la ruta clàssica que puja fins a s’Atalaia i davalla fins a s’ermita.

Els paisatges oberts cap el mar i l’adrenalina de transitar per les parets i roquissars de la zona en llocs ben solitaris de ben segur no ens decebran.

 Què no podeu oblidar?

  • Menjar i beure per tot el recorregut: es recomanen al manco 2 litres d’aigua i menjar ric en sucres que ens aporti energia i sigui de bona digestió.
  • Sabates o botes de muntanya que us subjectin adequadament els turmells.
  • Roba impermeable per si ens sorprèn la pluja.
  • Guants per transitar per la roca i el càrritx
  • Ulleres de sol, capell o gorra, crema solar.
  • Frontal o llanterna.
  • Llicència federativa de muntanya, mínim B. Si no teniu llicència ni n’esteu en tràmit, per acompanyar-nos us heu de fer una assegurança temporal d’excursionisme https://fbmweb.com/index.php/asseguranca-temporal/

I també us aconsellem: fruits secs, begudes isotòniques, farmaciola personal, mocador de coll, brúixola i mapa de la zona.

 Què no és permès?

  • Avançar-se al guia i abandonar la ruta marcada.
  • Deixar brossa a la muntanya.
  • Fer malbé el camins i transitats.
  • Maltractar la fauna i la flora.