31-10-2024 Un pont a les muntanyes de Lleó

Dates: del 31-10-2024 al 4-11-2024

Viatge de muntanya que transcorre per les serrelades de Lleó, transitant sobretot la seva part nord, a la comarca de Babia, confrontant amb Astúries i dins dels municipis de Cabrillanes i San Emiliano.

Els seus paisatges farcits de cims que superen els 2000 m., la tranquil·litat dels seus pobles, la sensació de viatjar al passat, i la seva gastronomia autòctona de ben segur no ens decebran.

Tindrem com a base d’operacions el poble de Cubillas de Arbas i des d’allà farem rutes que ens posaran la passa destra per ascendir els cims que el guaiten.

Las Tres Marías, les reines del Alto Bernesga, per conquerir-les crestajarem per 4 muntanyes que guaiten la vall d’Arbas, Pico Palero (1.883 m), María de enmedio (1.913 m), María de los Corros (1.964 m) i la Peña Esquina (1.951 m).

La Peña Ubiña, al parc natural de Babia i Luna, és la muntanya més emblemàtica de Lleó i una de les més altes de la serralada cantàbrica i, pel fet de ser frontera, ens regalarà una mirada a Astúries, tornarà tocar crestejar!. Altitud de 2.507 m.

El bosc de Boyariza posarà la tardor al nostres peus, farcit de fagedes i líquens. A més part de la ruta transcorre per dins un barranc on farem ús d’una pseudoferrada que en alguns llocs en facilitarà la passa. Durant el recorregut també pujarem al Pico de la Silla (1.818 m).

Lago del Valle, al valle de Somiedo (Astúries), lloc de somni que té el seu origen a un antic glaciar i ens donarà una visió ample farcida de llacs i serralades. Coneixerem els Teitos i, si tenim sort, potser ens guaita qualque os.

Grau de dificultat: Moderat, Nivell 5 (v. nivells de dificultat). .

Exigència física: Necessitam gaudir de una bona condició física i un hàbit suficient en rutes de mitja i alta muntanya.

Dificultat tècnica: Les rutes, en alguns dels seus trams, transcorren per terrenys irregulars i sense camí definit. També haurem de fer ús de la grimpada i algunes passes ens faran pujar l’adrenalina.

Itinerari:

  • 31-10-2024 Viatge Palma – aeroport d’Astúries – Cubillas de Arbas (Lleó) 🛫🚘
  • 01-11-2024 Cubillas de Arbas -Casares de Arbas – Cubillas de Arbas 🚘
    • 🐐 Ruta circular Las Tres Marias 10 km Desnivell 🔼🔽950 m
  • 02-11-2024 Cubillas de Arbas – Torredebarrio – Cubillas de Arbas 🚘
    • 🐐 Lineal Peña Ubiña Distància11 km Desnivell 🔼🔽1.150 m
  • 03-11-2024 Cubillas de Arbas – Geras de Gordón – Cubillas de Arbas. 🚘
    • 🐐 Circular la Boyariza 9,5 km Desnivell 🔼🔽735 m
  • 04-11-2024 Cubillas de Arbas – Valle del lago de Somiedo – Aeroport d’Astúries – Palma🚘🛫
    • 🐐 Semicircular Valle del lago de Somiedo Distància 13 km Desnivell 🔼🔽300 m

Inscripció

Correu electrònic a kabretesmallorca@gmail.com tot indicant nom i llinatges i número de mòbil del/s participant/s, abans del 15 d’octubre.

Dades a tenir en compte per aquest viatge:
. PLACES LIMITADES
PREU 500 €
Aquest preu és orientatiu i és podrà veure modificat, a l’alça o a la baixa, en virtut de la cotització del transport i del número de participants.

Perquè la inscripció tingui efectes s’ha de fer un primer ingrés de 400€.

El següent i darrer ingrés es farà com a màxim el 25 de novembre i es liquidarà la part restant del cost del viatge.

Inclou: Passatges , trasllats interiors, alberg, berenar.
No Inclou: Benzina, i resta de menjades fora de les esmentades

Material individual imprescindible:
Tallavents, roba d´abric, roba tèrmica, transpirable i còmoda, pantalons llargs i calcetins de muntanya, plomes, botes de muntanya, guants d’hivern, braga i gorro. Polaines. Roba d’aigua i funda impermeable per a la motxilla.
Ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis. Motxilla de muntanya adequada 30-35 litres de capacitat. Frontal o llanterna. Farmaciola personal.

Llicència de muntanya o assegurança de muntanya.

Tot comença amb una primera passa !