05-08-2024 Peus al Minya Konka i vida a Sichuan

Tot arriba i, després de lluitar amb mil entrebancs i sorpreses que malauradament només pot explicar el canvi climàtic, ses Kabretes aconseguirem posar la passa a terres xineses, concretament a la província de Sichuan, al SW del país, on coneguérem dues cultures de vida distintes, la tibetana i la xinesa de Shan.

Una imatge que fa palesa la il·lusió que tots sentíem per viure els dies.

La primera fita, ACONSEGUIR ARRIBAR i començar a saber de què anam!

Pel camí la tristor i una GALTADA DE REALITAT de que “ara ho tens tot i d’aquí un segon no tens res!”

ACLIMATACIÓ A 4.000 metres

El riu Zhedu va molt ple fruit de les barrumbades que la zona a sofert aquest estiu.

Kangding és la capital de la prefectura autònoma tibetana de Ganze, i és una ciutat important de l’antiga Ruta del Te i també una de les principals portes d’entrada al Tibet des de Chengdu Sichuan.l’alçada fent una caminada des del pas de Yajiageng, pas de muntanya entre Kangding i Hailuogou (Moxi).

La il·lusió es manifesta, a la fi ens posam les botes!
Començam a ensumar-nos que ens haurem d’anar fent a la vida dels IACS

TREKKING GONGGA SHAN: UNA MIRADA AL MINYA KONKA

  • De Laoyulin (3.600 m.) cap a Liangcha (3.850 m): uns 11 km., ascendint gradualment i seguint el curs del riu fins arribar al nostre campament.
Les cares expliquen moltes coses
  • De Liangcha (3.850 m) cap a Riuwqi (4.250 m): uns 11 km., ascendint gradualment i seguint el curs del riu fins arribar al nostre campament.

A la nit una bona ploguda i al mati es presenta ben fred i boirós. L’equip Kabreta és a punt!

les condicions metereològiques demanen un punt d’esforç extra.
el riu va ben viu!
un parell de Kabretes amb un parell de xinesos que trobàrem
un parell de guapos i guapes!
  • De Riuwqi (4.250 m) cap a Daddomain (4.000 m) passant per Riuwqi Pass (4.950 m) : uns 14 km., ascendint gradualment fins arribar al pas per un terreny esquerp de mil bocins de pissarra. Després per davallar cap al nostre campament ho férem primer en vertiginosa davallada i continuàrem després seguint el curs del riu davant un paissatge farcit de muntanyes i glaciars.
Na Tene i n’Albert, tot i que fan bona cara, tornaren enrere perquè el mal d’alçada els va fer una mala passada
El passssssss !
QUE REPIQUIN SES CAMPANES !!!!!
  • Del camp de Daddomain (4.000 m) a Yulongxi (4.000 m), passant pel pas de Yulongxi (4.500 m)
La satisfacció de la feina ben feta.
La realitat d’un altre món que fa pensar… i molt!

En definitiva unes jornades imborrables de muntanya hivernal en majúscules on haguèrem de lluitar, amb molt de gust!, amb les condicions climàtiques adverses només a l’abast dels atrevits.

Grau de dificultat🥾: Difícil, Nivell 5 (v. nivells de dificultat).

En definitiva, “som Kabretes o què som? !!

EL DESSERT D’ERG CHEBBI

un món nou comença a obrir-se

Erg Chebbi no és àrid i rocallós sinó que està vestit de dunes que s’alcen orgulloses de la seva bellesa. Potser també una història de vida.

Neixen, totes plenes de vitalitat i energia, gaudeixen de sentir-se creixer, se saben belles i admirades, senten la sensació que el món és seu, potser només tenen indiferència pel que els envolta, però el vent és caparrut i estan predestinades a tornar humils.

Quan el vent té una direcció dominant, les dunes adquireixen la forma d’una C amb la part convexa en contra del vent dominant. Aquestes dunes generalment avancen, empeses pel vent. Les dunes petites atrapen les més grosses, amb les quals van fusionant i augmentant de mida. Quan la duna arriba a una grossària significativa, més de 4 a 6 m, comença a desprendre’s major quantitat de material per les dues puntes de la C, donant origen a noves dunes menudes, les quals, essent més ràpides que les grosses, es van allunyant de la duna mare.

I com que n’Alomar sempre fa els anys …: Festa!

una fantasia

Un lloc per dormir i mil imatges

Arribes, amb el teu nom de cascada que corre a banyar-se al mar, petit Ézaro, i ens trobes aquí, en les aigües de la resistència. Aquests dies especialment, però també dies, mesos, vides abans. I així serà tants anys i vides després. Perquè la resistència és una forma de vida, Ézaro, estranya i del tot lògica a la vegada. És un testimoni que ens passem de mà en mà, un secret que canten les àvies que cusen amb corall xarxes de paciència al fons del mar, una recepta que fan arribar a joves mariners que més amunt improvisen una balsa amb enginy i quatre fustes mal tallades. De vegades és en sentit contrari, i són els joves mariners els qui fan arribar el recordatori, la paraula clau, la pregunta de seguretat, a les àvies del fons del mar. No estic parlant-te de política, només. Et parlo d’això de viure, si és que és alguna cosa diferent.

i mil mirades, olors i colors d’un altre món

Actors:

Alomar, Patri, Xisco, Rosa, Eva, Cati, Tene, Joan Biel, Sart, Emilio, Lydia, Antònia, Miquel, Andreu comandante i jo mateixa, sa Kabreta Grossa

Kabretes de Ramadam

Un gaudi amb molts de Guaus!!!

Tot comença amb una primera passa